Lite information om tarotkort

Lite information om tarotkort

Tarotkort är en populär metod för spådom.

Var korten kommer ifrån är ofta diskuterat och många tror att uppkomsten är att korten ska ha skapats av en gnostisk sekt i Sydfrankrike under 1100-talet.
I detta fallet så skulle korten använts som ett hemligt sätt att förmedla kunskap som kyrkan motsatte sig.
Dom äldsta bevarade tarotkort är från Italien på 1300- och 1400-talet.

Den vanliga spelkortleken som vi känner till idag härstammar från tarotleken där man tog bort den stora arkanan utom jokern.
Det finns ett kortspel som heter Tarocchi som är var väldigt populärt i Italien, det liknade vårt moderna bridge där den stora arkanan var en slags trumffärg.
Trots att man tagit bort en hel del kort så används lilla arkanan till att svara på mindre komplexa frågor.

Dessa kortlekar ansågs i vissa kretsar som konstverk där familjer lät avbilda sig på korten. Speciellt under 1800-talet var intresset för det ockulta stort.
Tarotkorten kallas för aristokraten ibland orakel, det finns ingen annan metod för spådom som anlitats mer än tarot.

Användning av all tarot strävar efter ökad självkännedom och som en grund för egna reflektioner. Att hitta under ytan av sammanhang i livets olika aspekter.
Tarot är en populär metod ännu idag för spådom och man kan med enkelhet bli spådd över internet via tarotlinjen om man önskar detta.

Tarotkort i sig har ingen egen kraft utan det är kunskapen och dom mediala förmågorna från den som lägger korten som räknas.
Kombinationerna som läggs är en reflektion av läggarens uppfattning av det undermedvetna.
Det är alltså ett verktyg som behöver finslipas så att man lättare kan ta kontakt med dom kosmiska krafterna.

Man kan alltså tolka betydelserna rakt upp och ner efter en lista men faktum är att det är intuitionen och erfarenheten tillsammans som gör en spådom.
Man kan tro att det är slumpen som styr men det är faktiskt så att kortleken måste blandas i samråd eller under tiden man koncentrerar sig på den som ska bli spådd.