För dig som vill veta mer om skönhetsbehandlingar på klinik

För dig som vill veta mer om skönhetsbehandlingar på klinik

Kanske har du själv funderat på något av de skönhetsingrepp eller skönhetsbehandlingar som vi kommer lista i det här inlägget, eller så är du bara nyfiken på vad som går att göra på en skönhetsklinik idag. Det är alltid högst individuellt av vilken anledning ett ingrepp eller behandling görs, men innan ett beslut tas är det bra att vara väl informerad om själva behandlingen eller ingreppet som eventuellt planeras att göras. Vi kan rekommendera Klinik Estetik i Stockholm, som alltid ser till den individuella kundens behov och önskemål. Här följer några behandlingar som de erbjuder på sin klinik:

  • Behandling av lipödem på underkroppen: Lipödem är namnet på den förändring som kan ske i kroppens fettvävnader, något som främst drabbar kvinnor i så kallade hormonstormar. Lipödem kännetecknas av att det samlas väldigt mycket fett på vissa ställen på kroppen, främst lår, rumpa och underben. Det gör att du kan ha en väldigt smal överkropp men lipödem på benen. Förutom ansamlingen av fett på delar av kroppen kan även en smärta i huden finnas, något som kan försämra livskvaliteten. Lipödem är något som kan behandlas med fettsugning och efteråt kan behandlingen lindra smärtan i kroppen. Många upplever att kroppen känns tung samtidigt som ens proportioner kan ha förändrats jämfört med hur kroppen såg ut tidigare. På Klinik Estetik erbjuds behandling med fettsugning för att lindra besvären.
  • Botox har i årtionden används som läkemedel för att lindra vissa sjukdomar, så som muskelspänning och kramper. Så att bar förknippa botox med skönhet är fel, men det kanske är det användningsområdet som botox är mest förknippat med. Ämnet är välkänt för reducering av rynkor i till exempel pannan. En behandling med botox är väldigt säker och väl beprövad. Vissa upplever asymmetri i ansiktet och med botox kan lätt höjda ögonbryn korrigeras.
  • Hårborttagning med laser är en relativt ny metod för att ta bort hår på kroppen. Tekniken har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och ger både snabbare och säkrare resultat. Med diod-laser kan man optimera energimängd och pulslängd vilket är ett effektivt sätt att uppnå ett permanent resultat för hårborttagning. Detta kan göras på olika delar av kroppen, t.ex. armhålor eller ben.
  • Läppförstoring med fillers är en av de vanligaste injektionsbehandlingarna som görs i Sverige idag. Att förstora läpparna med fillers är en enkel behandling som inte kräver någon återhämtningstid. Det ger ett vackert och naturligt resultat och det går själv att beställa hur mycket eller lite läpparna ska fyllas. Precis som med botox är det vanligt att göra fillers för att få en mer symmetrisk läpp. Många väljer också att använda fillers för att bygga ut lite ny volym eller göra lättare omformning av läpparna. Ju äldre vi blir desto mindre volym får läpparna och då kan fillers vara ett alternativ för att återfå spänst och form.
  • Bröstlyft är ett ganska vanligt förekommande ingrepp idag och behandlingen görs vanligtvis för att öka fasthet och form i brösten. Ett bröstlyft görs vanligtvis genom att överflödig hud avlägsnas från brösten och ingrepp är vanligen kombinerat med inlägg av implantat. Givetvis finns det olika typer av metoder för ett bröstlyft där allt anpassas efter din anatomi och kroppstyp. Plastikkirurgen kommer att berätta om vad som är mest lämpligt för dig, hur operationen går till men också vilka risker som finns. Det är viktigt att känna till att det alltid finns risker med ett bröstlyft och en operation. Till exempel infektion, blödning och känselförändringar. Vissa kan uppleva smärta men oftast upplevs endast lindriga besvär och för de flesta. Boka in en konsultation hos din klinik om du är intresserad av ett bröstlyft.