Detta kan du göra om du vill ha långt hår

Detta kan du göra om du vill ha långt hår

Drömmer du om det långa, vackra svallet? You and me both! Långt och välskött är oavsett strukturen på det, något av det vackraste i hårväg. Den snabbaste vägen till ett långt hår är så klart att köpa löshår och få insatt. Superpopulärt eftersom det är enkelt och ger väldigt fina resultat. Är du mer ute efter den äkta varan finns det lite knep och behandlingar du kan ta till.

Undvik att bleka håret

Detta kan tyckas väldigt uppenbart, men är något som många dessvärre inte har jättebra koll på. Undvik starka blekningar och hemmafärgningar. Färg du kan använda hemma har faktiskt rätt ordentligt starkt väte vilket sliter på håret. Gå hellre till din frisör.

Testa vårdande behandlingar! Du vet säkert att det är bra att välja schampo och balsam efter hårtyp, att kanske inte tvätta håret i onödan och liknande. Kanske har du koll på hårmasker och håroljor. Men visste du att det finns mer? En ny, cool produkt är K18 Leave-in Molecular Repair Mask som återställer och lagar håret efter kemiska behandlingar. Du kan alltså inte få friskare hår än ditt naturliga läge, men om du färgat och blekt kan detta vara en riktigt bra hjälp på traven. Kanske lite dyrt, men billigare än löshår.

För lockigt hår vill jag slå ett slag för Color Wow Dream Coat For Curly Hair som är en helt fantastisk produkt! Denna ge massor av fukt till håret, reducerar friss och framhäver hårets naturliga lockar. Helt ärligt, få hårtyper är så vackra som naturligt lockigt hår, framför allt när det fått lite längd.

Så sammanfattningvis rekommenderar vi dig att vara försiktig med vilka hårbehandlingar du gör. Undvik blekning och hemmafärgning och gå till frisören. Testa reparerande och vårdande produkter, dessa ger dig bästa förutsättningar för att få ett långt hår. Sedan kan det vara bra att veta att alla kan faktiskt inte få jättelångt hår, detta är genetiskt och inget att göra något åt. Skulle du ha försökt hela livet men aldrig lyckas kan löshåret vara din vän 🙂