Äger du ett miljövänligt företag?

Äger du ett miljövänligt företag?

Att som företagare ha egna möjligheter till att rengöra sina fordon innebär fördelar i flera led.
Det är allt fler företag som väljer att bygga tvätthall för eget bruk.

Det ökade miljötänket i samhället har gjort att företag gör vad dom kan för att vara så miljövänliga som det går.
Genom att bygga tvätthall så minskar man på nedsmutsningen av miljön samtidigt som man vårdar sina fordon som är en stor investering för ett företag.
Ett rentvättat fordon håller längre och har ett högre andrahandsvärde. Salter och kemikalier som lägger sig på lacken när man är ute och kör fräter på ytor och när dessa bryts ner så bildas det rost. Rost kan sprida sig snabbt och förstöra mycket.

Är man noga med att tvätta sina fordon så minskar risken för rostbildning som är den största anledningen till att man blir tvungen att byta fordon.
Det är billigare att använda sig av en egen tvätthall jämfört med andra allmänna tvätthallar eftersom man kan rengöra på ett effektivare sätt och använda sig av rengöringsmedel på ett smartare sätt. Att använda sig att hett vatten och inte bara uppvärmt så minskar man tvättiden samtidigt som man inte behöver använda lika mycket rengöringsmedel.

Har man dessutom sitt rengöringsmedel i skumform så innebär det att man slipper risken att andas in medlet i form av dom aerosoler som vanligen bildas när rengöringsmedlet kommer ut via högtrycksmunstycket. En tvätthall betalar sig själv med pengarna man sparar på både rengöringen och transportkostnaden av fordonet till och från allmänna tvätthallar.

Det man även inte tänker på när man använder sig av allmänna tvätthallar är att man kör med en blöt bil direkt när den är nytvättad och det innebär att man sprider ut rester av rengöringsmedel och smuts på vägarna som man missat att rengöra eller skölja bort.